Binnen de wereld van het web design zie je duidelijk dat sommige designs zich onderscheiden van anderen. Denk hierbij aan de grootste en meest gebruikte websites die er zijn. Bij allemaal zul je denken aan de kleuren waar dezein gemaakt zijn of bijvoorbeeld het uiterlijk hiervan. De importantie van een logo mag bepaald niet onderschat worden. Dit is immers een onderdeel wat mensen een eerste indruk van een bedrijf op website geeft en moet daarom exactl uitstralen wat men ermee wil vertellen.

Het interactieve gedeelte van een website is tegenwoordig al net zo belangrijk. Daar waar dat in de begin jaren van het internet nog wel eens van ondergeschikt belang was is dat nu al lang niet meer zo. Een website moet flitsend zijn en tot de verbeelding spreken. Wanneer alles er straks uit ziet, of juist niet, afhankelijk van het publiek of thema, zal dit bezoekers aangenaam weten te verrassen. Ga er dus altijd vanuit dat je iets neer wilt zetten wat mensen onthouden.

Bijvoorbeeld door het gebruiksgemak te optimaliseren kan een web pagina al uit het oog springen. We gaan hiervan later een voorbeeld geven waarbij je ziet dat het een wesbite enorm populair kan maken wanneer deze overzichtelijk is en eenvoudig in gebruik. In de begin dagen van het internet was dit een veel gemaakte fout. Iedereen dacht dat het een goed idee was zoveel mogelijk afbeeldingen en video┬┤s op een pagina te zetten. Gevolg was vaak dat deze traag werd en dus was het niet leuk om de pagina te lezen. Daar heeft men tegenwoordig zeker van geleerd en iedereen weet dat snelheid ontzettend belangrijk is.

Een ander facet wat absoluut niet voor lief mag worden genomen is de mobiele website. Deze moet goed in orde zijn. Tien jaar geleden was dit een ander verhaal maar nu al lang niet meer. Onderzoek wijst uit dat ongeveer tachtig procent van alle website bezoeken gebeurd via een mobiel apparaat. Dit wil zeggen een tablet, smartphone of vergelijkbaar iets. Een normale desktop website gebruikt hierbij andere maten waardoor de weergave raar wordt op een mobiel apparaat en het heel lastig wordt om te navigeren voor een bezoeker. Door dit op de juiste manier aan te passen en een website vriendelijk te maken voor mobiele apparaten voorkom je hier problemen mee.

Het design van Unibet

Een mooi voorbeeld van een website met een mooi uit het oog springend design is Unibet [Link]. Deze site trekt al meer dan een decennium lang gokkers aan van over de hele wereld. Dit komt niet op de laatste plaats omdat de website zeer goed werkt en je snel kunt zien wat je wil. Zo is alles overzichtelijk gemaakt en kenmerkt het zich door het typische groene logo wat iedereen die weleens op de site geweest is ongetwijfeld heeft onthouden. Door bepaalde onderdelen van de site makkelijk te maken zodat online casino bezoekers gelijk kunnen zien wat ze willen zien is iedereen tevreden. Niet voor niets hebben we het hier dan ook over misschien wel de grootste online broker ter wereld.