Het kan een leuke uitdaging zijn om een website voor onze eigen lokale voetbalclub te creëren. Maar waar beginnen we en hoe laten we ons inspireren? Om onze eigen creatieve stroom op gang te laten komen kunnen we allereerst eens op reeds bestaande voetbalclub websites kijken. De meeste mensen hebben eenvoudigweg enige stimulans nodig om te beginnen. Als we eenmaal bezig zijn met onze website creatie over sport dan komen de meest originele ideeën vanzelf omhoog borrelen en kunnen we desnoods eindeloos doorgaan met ons ontwerp.

De fraaiste voetbalclub websites

Omdat de Nederlandse bevolking bezeten is van voetbal, is het niet verwonderlijk dat er talloze voetbalclubs te vinden zijn in ons land. Elke club beschikt tegenwoordig over een eigen website opdat zowel de leden als de belangstellenden op de hoogte kunnen worden gesteld over de gang van zaken binnen de betreffende voetbalclub. Om een website voor onze eigen voetbalclub te creëren kunnen we eventueel inspiratie opdoen door te kijken naar de fraaie websites die de voetbalclubs uit de Ere- en Eerste divisie hanteren. Omdat deze clubs landelijke bekendheid genieten en enorm veel supporters kennen, dienen de websites van deze voetbalclubs uiterst functioneel en aangenaam te zijn. Voor ons erg leerzaam dus!

Prettig en overzichtelijk

Kijken we bijvoorbeeld naar de website van voetbalclub RKC Waalwijk, dan valt het direct op dat het een zeer overzichtelijk geheel is. De informatie die de bezoeker van deze website wil vergaren is dan ook in hoge mate toegankelijk. Denk eraan dat chaotische en schreeuwerige website designs niet prettig overkomen. Deze moeten bij voorkeur vermeden worden. De supporters van een voetbalclub bezoeken over het algemeen hun clubwebsite om de meest recente berichten door te nemen en om kennis te nemen van de aankomende evenementen. Het zijn reeds trouwe bezoekers en hoeven immers niet langer geworven te worden.